3,5 milliárd forinttal támogatja a kormány Ukrajna újjáépítését

háború
2022 július 02., 05:37
comments 5

Péntek este jelent meg a közlönyben a kormány határozata arról, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében további támogatást biztosít Ukrajna számára.

3,5 milliárd forintot különítettek el erre célra. Ebből 2,6 milliárdot az ukrán közintézmények újjáépítéséhez, közel 900 millió forintot pedig a belső menekültek megsegítéséhez ajánlottak fel. A támogatások felét idén, felét jövőre fizetik ki.

Tegnap jelentette be a norvég miniszterelnök, Jonas Gahr Støre, hogy Norvégia a következő két évben csaknem egymilliárd eurónak megfelelő segélyt nyújt Ukrajnának. A norvég miniszterelnök pénteken Ukrajnában járt, és Kijev mellett a háborúban súlyos károkat elszenvedő Jahidne faluba is ellátogatott. A kormányfőt megrendítették a látottak, az NTB norvég hírügynökség szerint "földi pokolként" írta le a falut. A támogatást "humanitárius célokra, újjáépítésre, fegyvervásárlásra és a hatósági hivatalok működésének támogatására" adják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.