Norvégia egymilliárd eurós segélyt nyújt Ukrajnának

július 1., péntek 19:34
3

Jonas Gahr Støre norvég kormányfő bejelentette pénteken, hogy Norvégia a következő két évben csaknem egymilliárd eurónak megfelelő segélyt nyújt Ukrajnának. A norvég miniszterelnök pénteken Ukrajnában járt , és Kijev mellett az Oroszország kezdeményezte háborúban súlyos károkat elszenvedő Jahidne faluba is ellátogatott. Megrendítették a látottak, az NTB norvég hírügynökség szerint "földi pokolként" írta le a falut.

Jonas Gahr Støre és Volodimir Zelenszkij Kijevben. Fotó: -/AFP

A norvég kormány már korábban is támogatta Ukrajnát az orosz megszálló csapatok elleni harcban, szerdán például azt jelentette be, hogy három rakéta-sorozatvetőt adományoz az ukrán erőknek. A most bejelentett 10 milliárd norvég koronát (970 millió euró) "humanitárius célokra, újjáépítésre, fegyvervásárlásra és a hatósági hivatalok működésének támogatására" adják.

"Az ukrán nép mellett állunk, mi is támogatjuk a szabadságért vívott harcát, mert nemcsak a saját hazájáért küzd, hanem demokratikus értékeinkért is" - jelentette ki Jonas Gahr Støre. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt