Belső vizsgálatot indítanak Böjte Csaba felettesei a gyermekotthonban történt bántalmazások miatt

július 2., szombat 9:55
44

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány belső vizsgálatot indít a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál, levonja a konzekvenciákat és még nagyobb elővigyázatossággal folytatja a munkáját – jelentette be Urbán Erik, a ferences rend erdélyi tartományfőnöke pénteken. Ugyanakkor kiállnak az otthonok alapítója, Böjte Csaba mellett.

Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és bentlakó gyermekek a torockói Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban 2019. október 23-án. Fotó: Biró István/MTI/MTVA

Szerdán derült ki, hogy 30 év börtönbüntetést kapott első fokon a dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt nevelője, aki az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában.

Urbán Erik elmondta, Böjte Csabával rendszeresen konzultált az ügyről, és teljes mértékben az állami törvények, a rendőrségi kivizsgálás során a nyomozók, a bírósági fázisban pedig az ügyvéd rendelkezései szerint jártak el, alávetették magukat a szükséges eljárásnak. „Egyetlen, eléggé el nem ítélhető bűnös gaztettei a harminc év minden napjának minden jó cselekedetét, sok ártatlan, önzetlen ember áldozatos munkáját, a felépített védőháló egészét nem teheti semmissé” - mondta. (Romkat.ro via Főtér)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt