Lövöldözés volt hajnalban a szerb-magyar határ közelében

külföld
2022 július 02., 14:47
comments 23

Menekülők két csoportja csaphatott össze hajnalban a szerb-magyar határ melletti makkhetesi erdőben, írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. A szabadkai rendőrségre hajnali háromkor érkezett bejelentés, hogy fegyverropogás hallatszik a makkhetesi erdőből. A rendőrség golyóálló mellényt viselő különleges egységei nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, az erdőt és az oda vezető utakat is lezárták.

A szerb rendőrség kommandósai 2021. szeptember 27-én a szerb-koszovói határhoz vonulnak ki.
photo_camera Képünk illusztráció, a szerb rendőrség kommandósai 2021. szeptember 27-én a szerb-koszovói határhoz vonulnak ki rajta. Fotó: ERKIN KECI/Anadolu Agency via AFP

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere délután egy körül érkezett a helyszínre, Tájékoztatása szerint a helyi közkórháztól származó információi alapján eddig egy halottja van az összecsapásnak. Egy 2006-os születésű lányt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Őt azonnal megoperálták, de állapota továbbra is életveszélyes.

Bakić tájékoztatása szerint eddig összesen nyolc sérültet szállítottak kórházba. Több halálos áldozatról hivatalos információ egyelőre nincs. A Szabad Magyar Szó ugyanakkor meg nem nevezett forrásokra, nem hivatalos információkra hivatkozva azt írja, hogy a tizet is meghaladhatja a halálos áldozatok száma.

A lap szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.