Legalább öt embert ölt meg egy jégcsuszamlás Olaszországban

baleset
2022 július 03., 16:28

Legalább öten vesztették életüket vasárnap az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőin, ahol egy leszakadó gleccserdarab okozott jégcsuszamlást.

A helyi mentők szerint tucatnyi embert temetett be a hó, de további eltűntek után is kutatnak. Eddig nyolc embert sikerült élve kimenteni. A jégtábla Punta Rocca közelében tört le a Marmolada csúcsához vezető útvonal mentén.

link Forrás

A mentőegységek emberek tucatjait evakuálták a térségből a völgybe. Egy súlyos sérültet mentőhelikopteren Treviso városának kórházába vittek, két másik sérültet Belluno klinikájára szállítottak. További öt sérültet is Trevisóba vittek.

A hatóságok lavinaveszélyre figyelmeztetnek a térségben, az alpesi mentőállomásokat Trento térségében készültségbe helyezték.

Az eltűnteket öt mentőhelikopterrel, keresőkutyákkal és több tucat mentőegységgel keresik.

Szombaton csúcshőmérsékletet, tíz Celsius-fokot mértek a Marmolada csúcsán. (DW, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.