Palkovics: Van elég víz, de

POLITIKA
2022 július 03., 05:00
comments 29
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen Győrben
photo_camera Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

A Szentendrén és Solymáron kialakult vízellátási gondokat technológiai probléma okozza, nem az, hogy nincs elég víz - mondta a technológiai miniszter.

A 2021-ben indult Insula Magna programról elmondta: az a felelősségünk, hogy legyen újra víz a Szigetközben és a Csallóközben. A program jövőképe az, hogy a Szigetköz ökoszisztémája olyan legyen, mint az 1800-as évek elején volt, csak más funkcionalitással.

Ugyanezen a rendezvényen Palkovics kijelentette, hogy

„Magyarország egy high-tech ország”, de az MTI eddig idézett tudósításából nem derült ki, mégis mire gondolhatott.

Aki a fenti vízügyi megfejtésnél kicsit árnyaltabb képet szeretne látni, az keresse fel solymári riportunkat, vagy a vidéki vízgazdálkodás helyzetéről szóló nagy anyagunkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.