A Posta siófoki üdülőjét is az a cég vette meg, amelynek tulajdonosát Hadházy Ákos több szálon össze tudta kötni Rogán Antal kabinetfőnökével

gazdaság
2022 július 04., 08:11
comments 7

Újabb nagy értékű ingatlanról, ezúttal a Posta volt siófoki üdülőjéről derült ki, hogy megvásárolta a veresegyházi Lotharidesz Balázs egyik cége - számolt be a Facebookon Hadházy Ákos.

Lotharideszé a Monk Property Kft. és Monk Solutions Kft. is. És ahogy Hadházy Ákos parlamenti képviselő még június közepén feltárta, ezek a cégek több szálon is gyanúsan összefonódnak Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a cégeivel.

  • Ugyanaz a könyvelőt intézi Nagy Ádám és a veresegyházi Lotharidesz cégügyeit.
  • Nagy Ádám adott székhelyhasználati jogosultságot egy budapesti címre a Monk Solutions-nek 2017-ben.
  • Ugyanaz az ügyvéd járt el Nagy Ádám cégeinek és Lotharidesz cégeinek az ügyében.

Ez utóbbi pedig már teremtett igazán vicces helyzetet is. Az ügyvéd ugyanis Nagy Ádám (a nem ingatlanos, hanem lakberendezős) Asztalkultúra nevű kft.-jének fejléces papírján adott be az egyik Lotharidesz cég törzstőkéjéről szóló dokumentumot még 2017-ben.

A Posta eladta az üdülőjét

A siófoki üdülőt a Posta nettó 432 millióért hirdette meg tavaly. A Hadházy által bemutatott tulajdoni lap szerint a Monk Solution lett az üdülő új birtosa tavaly áprilisban. A Posta így írta le az ingatlant:

„Az ingatlan Siófok frekventált részén az Aranyparton, közvetlen vízpart mellett helyezkedik el 3.428 m2 telken, az ingatlan környezetét a ’70-es években épült vállalati üdülők jellemzik. Az ingatlan teljes közművel ellátott. Az üdülő az 1970-es években épült, magába foglal 6 db kétszobás, 15 db egyszobás apartmant, továbbá egy éttermet, konyhát, a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségeket és egy csónakházat. Az ingatlan bútorozatlanul kerül értékesítésre. Átlagos műszaki és esztétikai állapotú. Jelenlegi formájában szobakiadásra alkalmas.”

A Magyar Posta volt siófoki üdülője a Beszédes József sétány 81. szám alatt.
photo_camera A Magyar Posta volt siófoki üdülője a Beszédes József sétány 81. szám alatt. Fotó: Google Street View

Az épület már nem így néz ki, mert Hadházy helyszíni beszámolója szerint hatalmas építkezés folyik, a 20 apartmanból, étteremből, csónakházból álló üdülőt gyakorlatilag teljesen elbontották és vadonatúj épületet húznak fel helyette.

Építkezés a Posta volt siófoki üdülőjének a helyén.
photo_camera Építkezés a Posta volt siófoki üdülőjének a helyén. Fotó: Hadházy Ákos

Hadházy szerint a Monk Solutions Kft. a vásárlás után 1,2 milliárd hitelt kapott az akkor állami (most már Mészáros MKB bankjába olvadt) Budapest Banktól.

A Monk Solution éves árbevétele 2018-2020 között minden évben 118 millió forint volt, 2021-ben 201 millió. A nyeresége 100 millió forint körül volt, tavaly 75 millióra csökkent. A rövid lejáratú kötelezettségek között ugyanakkor felbukkant egy 680 milliós összeg, az eszközök soron pedig 400 millió helyett már 1,1 milliárd szerepel.

Lotharidesz másik cége, a Monk Property Kft. vette meg tavaly a Váci úti volt lóvasúti indóházat is attól a cégtől, amelyben többségi tulajdonos volt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar.

photo_camera Ezt a Váci úti ingatlant vette meg a Monk Property Kft. tavaly év végén a végrehajtóktól Fotó: Google Street View

A végrehajtók nemcsak eladtak egy Váci úti ingatlant a veresegyházi cégnek, de Hadházy szerint a kar bérel is irodát a Monk Property Kft.-től, „egy exkluzív, Hermina úti irodaházban (a Liget sarkán, néhány méterre a Széchenyi Fürdőtől) három emeletet”. Mint Hadházy írja, „többek között itt van a »Panasziroda« (ahova viszont halandó be nem teheti a lábát, mert csak elektronikus úton lehet panaszt benyújtani)”.

Nemcsak a Monk Property Kft., hanem Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a saját nevén lévő cége is üzletelt a végrehajtói karral. A Nadan nevű cég vette meg a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát tavaly októberben. Nem kis ingatlanról van szó, a Szegedi út 35–37. alatti iroda 1800 négyzetméteres. Azt nem árulták el, hogy mennyiért vette meg Nagy Ádám cége az irodaházat, de több százmillió forint lehetett az ár. A Nadan azt állította, kölcsönből és a cég bevételeiből fedezték a vásárlást.

A 2019 végén alapított Nadan teljes árbevétele 2020-ban 58 millió, 2021-ben 99 millió forint volt. A cégnek a nemrég közölt mérlege szerint tavaly 163 millió forinttal nőttek a kötelezettségei. A másik oldalon a tárgyi eszközöknél is növekedés volt, plusz 239 millió 2020-hoz képest. Ez lehet például a Szegedi úti ingatlan miatt is.

Schadl lehallgatott telefonbeszélgetéseiből derült ki, hogy igyekezett közbenjárni Nagy Ádám egyetemi vizsgáinak megkönnyítése érdekében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.