Imitált fogolyszökés közben merült el a Dunában a pálhalmai bv-intézet két kutyakiképzője

baleset
2022 július 04., 14:55

A Dunaújváros Online írta meg, hogy délelőtt a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője Rácalmásnál a Dunába esett, és elmerültek.

A Blikk úgy tudja, hogy teljes felszerelésben, bakancsban, bevetési ruhában, fegyverrel, bilinccsel együtt borult a Dunába délben a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet két hivatásos állományú tagja.

A 32 és 35 éves tiszthelyettesek a kutyáikkal imitált fogolyszökés folyón végrehajtott keresését gyakorolták, amikor Rácalmásnál, a Kis-Duna híd közelében felborult a csónakjuk. A két szolgálati kutyának sikerült partra úsznia, de a fegyőröket elnyelte a víz – írja a lap.

Komp a Dunán
photo_camera Komp a Dunán Illusztráció: Kaufmann Balázs

A környéken mentőhelikopter is volt, felkészülve az esetleges mentésre, a rendőrség pedig közösségi oldalakon kérte a helyieket, hogy akinek van drónja, menjen oda, hogy a levegőből minél nagyobb területet tudjanak átvizsgálni.

Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Kommunikációs Főosztályának vezetője a Blikknek azt mondta: bíznak abban, hogy a baleset sokkja után a két kollégának sikerült partra evickélni, és csak a kimerültség miatt nem jelentkeztek eddig. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.