Vádat emeltek Nick Kyrgios ellen volt barátnője bántalmazása miatt

sport
2022 július 05., 12:47
Nick Kyrgios a 2019-es wimbledoni tornán röptézik Rafael Nadal ellen
photo_camera Nick Kyrgios a 2019-es wimbledoni tornán röptézik Rafael Nadal ellen Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Ausztráliában bíróság elé kell állnia a balhéjairól híres Nick Kyrgiosnak, miután vádat emeltek ellene korábbi barátnője bántalmazása miatt.

A 27 éves sportoló, aki hétfőn bejutott a wimbledoni torna negyeddöntőjébe, jövő hónapban kell megjelenjen a canberrai bíróságon.

Az idézés, aminek tényét az illetékes rendőrség is megerősítette, egy tavaly decemberi canberrai incidensre hivatkozik.

A vádért kiszabható maximális büntetés két év.

Kyrgios a profi tenisz fenegyereke, annyi botránya volt már, hogy azt felidézni is nehéz.

2018-ban 15 ezer dollárra büntették a queensi tornán, miután meccs közben a padon maszturbálást imitált a palackjával. Gyakran pocskondiázta az ellenfeleit, és volt, hogy széket csapkodott a földhöz dühében. Egyszer szándékosan mellen ütötte labdával Rafael Nadalt, és előfordult az is, hogy csak azért levonult a pályáról, hogy büntetés nélkül széttörhesse az ütőjét.

Büntették már köpésért, és káromkodásért is, de a mai wimbledoni győzelme sem múlt el egyébként feltűnés nélkül.

Kyrgios már két pénzbírságnál tart az idei tornán, ahol nem tartotta be az All England Club öltözködési szabályzatát. Amikor megkérdezték, miért visel színes ruhákat a meccsen vagy a sajtótájékoztatón, miközben ezt tiltja a szabályzat, azt mondta, hogy azért mert azt csinál, amit akar. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.