Boris Johnsont több minisztere is épp arról győzködi, hogy mondjon le

külföld
2022 július 06., 19:20

Lassan az egész maradék tory kormány a Downing Street 10-ben van épp a Guardian tudosítása szerint.

Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter
photo_camera Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter Fotó: Suzan Moore/PA Images via Reuters Connect

Anne-Marie Trevelyan kereskedelmi miniszter nemrég ment be, Priti Patel belügyminiszter pedig egy oldalsó bejáraton keresztül érkezett. A Times szerint négy másik kabinetminiszter is azt szeretné, ha Johnson lemondana.

Grant Shapps honvédelmi miniszter még közlekedési miniszterként 2022. július 6-án.
photo_camera Grant Shapps közlekedési miniszter Fotó: PHIL NOBLE/REUTERS

Mindez azért történik, mert Boris Johnson két minisztere és több államtitkára is lemondott az elmúlt 24 órában. A parlamentnek pedig már 38 tagja mondott le. Ezzel rekordot állítottak be a toryk az egy nap alatt kilépő képviselők „versenyében”. Az ok pedig az, hogy Chris Pincher, a konzervatívok egyik frakcióvezető-helyettese a múlt héten saturészegen fogdosott férfiakat a Konzervatív Párt zárt londoni klubjában, a Carltonban. Pincher lemondott, Johnson pedig másnap felfüggesztette a tagságát, azóta független képviselő, de most talán elkésett a kármentéssel a miniszterelnök. Hogy miért lehet ez a botrány annyi minden más után Boris Johnson veszte, arról Király András cikkében lehet olvasni.

(Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.