Meghalt Mohammed Barkindo, az OPEC főtitkára

energia
2022 július 06., 07:58
comments 2

64 éves korában Nigériában elhunyt Mohammed Barkindo, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) főtitkára – jelentette be az állami tulajdonú nigériai nemzeti olajtársaság (NNOC).

Mohammed Barkindo 2021. október 13-én Moszkvában.
photo_camera Mohammed Barkindo 2021. október 13-én Moszkvában. Fotó: GRIGORY SYSOEV/Sputnik via AFP

A nigériai születésű Barkindo kedd este halt meg, a halálának okát nem ismertették. A temetéséről később adnak tájékoztatást.

Az OPEC főtitkára nem sokkal halála előtt felszólalt Nigériában egy nemzetközi energiakonferencián, majd találkozott Muhammadu Buhari nigériai elnökkel, aki méltatta Barkindo hatéves magas hivatali munkáját.

Mohammed Barkindo 2016 óta töltötte be hivatalát, a második mandátuma ebben a hónapban járt volna le. Az OPEC alapokmánya szerint a főtitkárt három évre választják, és egyszer újraválasztható. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.