Tábornokokat vettek őrizetbe Szentpéterváron

külföld
2022 július 06., 08:12
comments 10

A rendvédelmi szervek őrizetbe vettek több belügyes tábornokot, köztük a belügyminiszter segítőjét. Erről a belügyminisztérium tájékoztatta az orosz sajtót. A hatalommal való visszaéléssel vádolt főtisztek közt első helyen szerepeltetik Szergej Umnov altábornagy nevét, aki korábban a BM szentpétervári és Leningrád megyei vezetője, majd a miniszter segítője volt. Mellette rács mögé került Alekszej Szemjonov, a szenpétervári és Leningrád megyei közlekedésrendészet vezetője és Ivan Abakumov, a szenpétervári rendőrség volt vezetőhelyettese.

Az ügyükben lefolytatott nyomozás eredményei szerint 2016 és 2020 között a hatalmukkal visszaélve a szentpétervári és a megyei belügyi intézmények alapítványán keresztül jelentős javakat használtak fel saját céljaikra.

Az őrizetbe vett trió tagjai közül Szergej Umnovot átszállították Moszkvába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.