Boris Johnson a westminsteri csordaszellemet hibáztatta a bukásáért

külföld
2022 július 7., 12:52
comments 4

Világos, hogy a parlamenti Konzervatív Párt azt akarja, hogy új vezetője legyen a pártnak, és így új miniszterelnök is” - mondja Boris Johnson a csütörtöki sajtótájékoztatóján, miután a sajtóban már megjelent, hogy kész lemondani a pártelnöki posztjáról, ősztől pedig a miniszterelnökséget is elengedné.

Ennek előzménye, hogy Johnson kormányának tagjai sorra jelentették be a lemondásukat a miniszterelnök sorozatos botrányai és hazugságai miatt. A hatalom átadásának menetrendjét csak jövő héten ismertetik. Amíg nincs új vezető, addig Johnson marad hivatalban. A miniszterelnök elismerte, hogy a politikában senki sem nélkülözhetetlen.

photo_camera Boris Johnson Downing Street 10 előtt Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

Johnson megpróbálta meggyőzni kollégáit arról, hogy „furcsa lenne kormányt váltani, amikor ilyen sokat teljesítünk, és amikor ilyen hatalmas mandátummal rendelkezünk”. Azt mondta, pártja csak néhány százalékponttal van lemaradva a közvélemény-kutatásokban, még félidőben is, miközben a gazdasági helyzet belföldön és nemzetközileg is nagyon nehéz”. A frissen megbukott miniszterelnök szerint csak a westminsteri csordaszellem miatt nem fogadták el az ellenérveit.

Egyébként a saját eredményeire rendkívül büszke: többek között arra, hogy keresztülvitte a Brexitet, kezelte a világjárványt és „a Nyugat élére állt” Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziójával szemben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt