Elon Musknak titokban ikrei születtek az egyik cége vezetőjétől

ÉLET
2022 július 07., 06:08
comments 9

Elon Musknak 2021-ben ikrei születtek Shivon Zilistől, aki Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó cégének, a Neuralinknek az egyik felsővezetője. A Guardian azt írja, ez bírósági dokumentumokból derült ki.

Az Insider által megszerzett és szerdán közzétett bírósági dokumentumok szerint Elon Musk és Zilis kérvényezték, hogy az ikrek „apjuk vezetéknevét viseljék, középső névként pedig anyjuk vezetéknevét használhassák”.

Zilis állítólag 2021 novemberében szült, hetekkel azelőtt, hogy Musk és Grimes második gyereke megszületett egy béranyától. Musknak így már kilenc gyereke van: öt gyereke született első feleségétől, Justine Musktól, kettő Claire Bouchertől, vagyis az énekesnő Grimestól, kettő pedig Zilistől.

Zilis 36 éves, Kanadában született, a Yale-en tanult közgazdaságtant és filozófiát, majd az IBM-nél, később pedig a Bloomberg Beta kockázati tőkealapnál dolgozott. 2017 májusában került a Neuralinkhez. Az Insider úgy tudja, ha Musknak sikerül végre megegyeznie a Twitter megvásárlásáról, Zilist tenné meg a közösségi oldal vezetőjének.

Musk nemrég beszélt arról, hogy „a civilizáció összeomlik”, ha az emberek nem vállalnak több gyereket, ehhez pedig hozzátette: „én is teszem a dolgom, haha”. Nemrég derült ki, hogy Musk transznemű lánya névváltoztatási kérelmet nyújtott be, hogy semmi se kösse többé apjához: „Már nem élek együtt biológiai apámmal, és nem kívánok vele semmilyen módon közösséget vállalni vagy bármilyen formában kapcsolatban állni.” (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.