Elutasította a kormány vasutasok bérigényét, mert háború van

gazdaság
2022 július 07., 06:43
comments 18

Elutasította a vasutas szakszervezetek bérfejlesztési-igényét a kormány, írja a Népszava. Az érdekvédelmi szervezetek a szombati Vasutasnap apropóján keresték meg a kabinetet, hogy a magas infláció miatt elégedetlen dolgozóknak egyszeri százezer forintot kértek.

A kormány a háborús környezetre és a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva mondott nemet.

A MÁV-vezetése végül arról állapodott meg a szakszervezetekkel, hogy az év végére tervezett 350 ezer forintos juttatás egy részét most kifizetik. A Vasutasok Szakszervezete szerint jelenleg

majdnem kétezer álláshely betöltetlen a MÁV-nál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt