Egy talán nem is létező szervezet tagjának hitte a merénylő Abe Sinzót

külföld
2022 július 08., 19:44
comments 8

Már az első kihallgatásán beismerő vallomást tett Abe Sinzó gyilkosa. A 41 éves Jamagami Tecuja pénteken házi készítésű fegyverrel lőtte agyon a volt japán miniszterelnököt.

Jamagami, aki három év szolgálat után 2005-ben szerelt le a haditengerészettől, azt mondta, nem Abe politikai nézeteivel volt problémája, hanem egy bizonyos szervezetre haragudott. Azt gondolta, hogy a volt kormányfő tagja ennek a szervezetnek. A rendőrség azt mondta, hogy egyelőre nem tudják, létezik-e az a bizonyos szervezet.

Jamagami lakását is átkutatták, ott további házi készítésű fegyvereket, valamint pokolgéphez használható alkatrészeket találtak.

Abe Sinzó volt japán miniszterelnököt péntek délelőtt lőtték meg egy választási kampányeseményen. Pár órával később a kórházban belehalt a sérüléseibe. Abe volt Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke. 2006-ban egy évig volt hivatalban, majd 2012-től 2020-ig, amikor egészségügyi okokból lemondásra kényszerült. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.