Olyan alkatrész bizonyítja a vágtató inflációt, ami aligha jutna elsőként eszedbe

gazdaság
2022 július 08., 10:42
comments 14

A margarin hivatalosan is majdnem 60 százalékkal drágult egy év alatt, hozzá kenyeret és sajtot is sokkal többért tudunk venni, mint tavaly nyáron.

Ráadásul a gyenge forint miatt külföldről rendelni is jóval drágább, az utazásról nem beszélve.

Duplájába kerül a crunchy nut? Lecserélted a kedvenc vajadat inkább olcsóbbra?

Keressük az árdrágulás bajnokát, ami még egy sajtos-margarinos kenyérnél is jobban odaver a kasszánál.

Itt egy apró, mégis lenyűgöző példa, amiért olvasónk, István most szívja a fogát, hogy nem július elseje előtt rendelte meg.

„Velux szúnyogháló javításához készültem alkatrészt vásárolni, történetesen ugyanazt a lehúzósín végpár + zsinórpár kombinációt, amit márciusban egy másik ablakhoz is megrendeltem 2346 + 2550 Ft-ért.

Ugyanezt a két alkatrészt most 7327 + 7327 Ft-ért tudnám megvásárolni.

Felhívtam őket, hogy jól látok-e, elmondásuk szerint július 1-jén emeltek.”

Ami így elég lendületes háromszoros áremelés egyetlen lépésben.

Mi az a speciális cucc, ami akár megközelítőleg ennyire – vagy ennél is jobban drágult? Vagy az a hétköznapi termék, ami kenterbe veri a margarint? Láttál olyat, ami még olcsóbb is, mint tavaly?

Ha láttál/vettél ilyet, küldd el a megirom@444.hu-ra. Köszönjük!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.