Titokban hivatalos látogatást tett Ukrajnában Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka

háború
2022 július 08., 07:14
comments 27

Ukrajnában járt a Magyar Honvédség parancsnoka. A látogatásról az ukrán hadsereg vezérkarának oldalán tettek közzé képes beszámolót – írja az Index. A poszt szövege szerint kisebb küldöttség érkezett Ukrajnába Ruszin-Szendi Romulusz vezetésével.

A magyar altábornagy találkozott Valerij Zsaluzsnijjal, az ukrán hadsereg főparancsnokával is. Zsaluzsnij azt mondta: a látogatás annak a jele, hogy Magyarország Ukrajnát támogatja az Oroszország elleni háborúban.

Az ukránok beszámolójából az is kiderült, hogy a magyar delegáció egy hosszabb körutat tett Ukrajnában, jártak Dnyipróban, Krivij Rihben és Mikoljivban is. Északkeleten voltak a szintén bombázott Harkivban és Csernyihivben is.

A Magyar Honvédség parancsokának útjáról a kijevi magyar nagykövetség is csak az ukrán vezérkar beszámolóját osztotta meg, más hivatalos tájékoztatás eddig nem történt.

photo_camera Balról Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Hadsereg parancsnoka Fotó: Ukrajna Fegyveres Erői facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.