Volodimir Zelenszkij visszahívta posztjáról Ljubov Nepopot és Ukrajna több nagykövetét

háború
2022 július 09., 16:59

Szombaton Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij több elnöki rendeletet is kiadott, melyben különböző országokból hívja vissza nagyköveteit. Számunkra a legfontosabb, hogy felmentette posztjáról Ljubov Nepopot, a magyarországi nagykövetet. Rajta kívül visszahívta a norvégiai és csehországi nagyköveteket, és Andrej Melniket, a németországi nagykövetet is, akivel kapcsolatban külügyminisztériumi tisztséget rebesgetnek.

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete háláját fejezte ki a magyaroknak az ukrán menekültekkel szembeni szolidaritásért.
photo_camera Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete háláját fejezte ki a magyaroknak az ukrán menekültekkel szembeni szolidaritásért. Fotó: Németh Dániel/444

Zelenszkij visszahívta még Ukrajna Indiában és öt másik dél-ázsiai országban szolgáló nagykövetét is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.