Huszonöt év múlva már létezni se fog az a gleccser, ahol most meghalt 11 ember

Lezárt tartalom a Kör tagjainak klímakatasztrófa
2022 július 11., 16:21
comments 3

Július 3-án egy óriási gleccserdarab szakadt le az olasz Dolomitok legmagasabb csúcsa, a Marmolada lejtőiről. A lezuhanó jégtömeg lavinát okozott, és rengeteg embert maga alá temetett. Tizenegyen meghaltak, nyolcan megsebesültek.

A nyári szezon még csak most kezdődött el a Marmolada körüli településeken, most teltek meg a szállodák, és egyre többen indultak túrázni, hegyet mászni, biciklizni a környéken. A népszerű üdülőhelyet főleg azok keresik fel, akik a nyári hőhullám elől menekülnek.

A tragédia rávilágított arra az immár tagadhatatlan tényre, hogy a klímakatasztrófa miatt ezek a gleccseromlások egyre gyakoribbak lesznek, és hogy ezzel a problémával valamit kezdeni kell. A Marmolada szélén fekvő három település vezetői úgy döntöttek, első a biztonság, ezért a baleset után lezárták a hegy magasabb részeire vezető utakat. A túrázók a veszély ellenére is tiltakoztak, és megpróbáltak kerülőutakon eljutni az elzárt részekre.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt