Orbán Viktor mondja a nyitóbeszédet az amerikai CPAC konferencián

POLITIKA
2022 július 11., 15:26

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a texasi CPAC-en (Conservative Political Action Conference) – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. A rendezvényen Donald Trump is felszólal majd.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát, írja az eseményről az MTI.

A CPAC májusban történetében először Európában, Budapesten tartott konferenciát, amit az Alapjogokért Központ szervezett. A megnyitón Tóth Gabi énekelte el a magyar, Vastag Csaba pedig az amerikai himnuszt.

Személyesen egyetlen híres politikus sem jelent meg, sőt egyetlen aktív republikánus képviselő sem volt itt, Tucker Carlson amerikai tévés és Donald Trump is csak egy rövid videóüzenetet küldött (pedig Szijjártó a kampányhajrában úgy hízelgett Trumpnak, hogy őt illetné a Nobel-békedíj, mintha csak Budapestre akarná csábítani).

Orbán a rendezvényen beszélt a saját sikerének receptjéről, kommunistákról, liberálisokról, a woke-világról és az LMBTQ-porpagandáról.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.