Szijjártó úgy hízeleg Trumpnak, hogy őt illetné a Nobel-békedíj, mintha csak Budapestre akarná csábítani a kampányhajrában

február 16., szerda 20:15
10

Szijjártó Péter a megszokott politikai akcióthrilleres stílusban Dubajból arról posztolt, hogy: „Gyakorlatilag minden közel-keleti béketerv kudarcot vallott, egyedül a Donald Trump elnöksége alatt elfogadott Ábrahám-megállapodások látszanak valóban működni. Nem kérdés kit illet a Nobel-békedíj.”

A múlt héten magyar kormányzati források azt súgták meg a Guardiannek, hogy az Alapjogokért Központ meghívta Trumpot a március végi konferenciájára. A fideszes szervezet március végén, egy héttel a választások előtt rendezi meg a Várkert Bazárban az amerikai republikánusok CPAC nevű konferenciáját, amin Orbán Viktor is mond valamit, és örülnének, ha a „konzervatív ikon” Trump is eljönne.

Persze a lap azt írta, a volt amerikai elnök még nem reagált, és ha jönne, ez lenne az első nyilvános külföldi útja a bukása óta. Szijjártó mostani posztja tehát felfogható egyfajta hízelgésnek is, hátha Trump fülébe jut, milyen nagyra tartják Magyarországon – akárhol is van az.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt