Szijjártó úgy hízeleg Trumpnak, hogy őt illetné a Nobel-békedíj, mintha csak Budapestre akarná csábítani a kampányhajrában

POLITIKA
2022 február 16., 20:15

Szijjártó Péter a megszokott politikai akcióthrilleres stílusban Dubajból arról posztolt, hogy: „Gyakorlatilag minden közel-keleti béketerv kudarcot vallott, egyedül a Donald Trump elnöksége alatt elfogadott Ábrahám-megállapodások látszanak valóban működni. Nem kérdés kit illet a Nobel-békedíj.”

link Forrás

A múlt héten magyar kormányzati források azt súgták meg a Guardiannek, hogy az Alapjogokért Központ meghívta Trumpot a március végi konferenciájára. A fideszes szervezet március végén, egy héttel a választások előtt rendezi meg a Várkert Bazárban az amerikai republikánusok CPAC nevű konferenciáját, amin Orbán Viktor is mond valamit, és örülnének, ha a „konzervatív ikon” Trump is eljönne.

Persze a lap azt írta, a volt amerikai elnök még nem reagált, és ha jönne, ez lenne az első nyilvános külföldi útja a bukása óta. Szijjártó mostani posztja tehát felfogható egyfajta hízelgésnek is, hátha Trump fülébe jut, milyen nagyra tartják Magyarországon – akárhol is van az.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.