A Vállalkozók Országos Szövetsége szerint elsietett a kata-módosító törvény

július 12., kedd 13:18
2

Elsietettnek és a tisztességes kisvállalkozók tömegeire nézve méltatlannak tartja a KATA módosításáról szóló törvényjavaslatot a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. ( A törvényt pár perce megszavazta az Országgyűlés.) A VOSZ további egyeztetéseket javasol az érintettekkel, a jelenlegi javaslat ugyanis több százezer kisvállalkozó megélhetését veszélyezteti - közölték. Az egyeztetésnek magába kell foglalnia az esetleges kivezetés dátumának kitolását és az érintett kisvállalkozói kör további jogszerű és mérsékelt adózási lehetőségének megteremtését, beleértve az adóteher növekedését is.

Katázó futárok. Fotó: Szász Zsófi

A VOSZ úgy gondolja, hogy a KATA nem véletlenül vált sikeres adónemmé, hiszen jól szolgálta a KKV-szektor adózási feltételeinek javítását, ráadásul nagymértékben hozzájárult a szürke- és feketegazdaság visszaszorulásához. Ezért a KATA lényegét jelentő alacsony adminisztrációs terhet és a KKV-szektor szereplőit adózásra ösztönző, méltányos adómértékét ezért mindenképp fenn kell tartani.

A VOSZ elismeri, hogy kisebb számban előfordulnak olyan piaci szereplők is, amelyek kihasználják ezt az adófajtát, de szerintük ez más módon is kezelhető lenne, és a célravezető megoldás nem járhat a KATA adminisztrációjának növekedésével és a KATA hatálya alatti közteherviselés vállalhatatlan emelkedésével.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt