A katás hídblokád után több ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, egy nőt drogtesztre vittek a Margit hídról

POLITIKA
2022 július 13., 09:51
comments 1

Elkészült a rendőrség összesítése a keddi katás tüntetésről, ami kora este a Margit híd blokádjának felszámolásával ért véget. A történtekkel kapcsolatban a rendőrség megjegyezte: „A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros egyik legforgalmasabb közlekedési útvonalának órákra történő teljes megbénítása jelentett.”

photo_camera Fotó: FERENC ISZA/AFP

Egy férfi 11:45 perc körül a Margit hídon leköpte egy járőrautó szélvédőjét, amikor a rendőrök tájékoztatták a gyűlés résztvevőit, hogy a közlekedés akadályozásával szabálysértést követnek el. A férfi nem volt hajlandó igazolni magát, ezért a rendőrök előállították a II. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértés miatt indult ellene eljárás. Ugyanez a férfi később visszatért a Margit hídra, és 20 óra körül a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta el a villamossíneket. Amikor a Készenléti Rendőrség tagjai megpróbálták a járdára vinni, üvöltözve rájuk támadt: az egyik rendőrt kétszer fejen rúgta egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni. Közben belekapaszkodott a rendőr derékszíján a póttárat tartó tokba, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta. A rendőrök testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd a férfit előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra, vele szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek az ügyészségen.

Egy bódultnak tűnő nőt kábítószer-mintavételre állítottak elő. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ezért a nővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen, aki villamos ütközőjén utazott, egy másik ellen pedig azért, mert a többszöri felszólítás után is tovább akadályozta villamosforgalmat.

photo_camera Fotó: FERENC ISZA/AFP

Egy terhes nő sem volt hajlandó elhagyni a síneket, 20 óra körül rosszullétre panaszkodott, de a rendőrökkel nem működött együtt. Mentőt hívtak hozzá, akik ellátásban részesítették.

A rendőrök ezen kívül 12 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést, mert a Teréz körúton két forgalmi sávot elfoglalva, a közlekedőket akadályozva kerékpároztak, valamint 10 fővel szemben alkalmaztak bírságot, vagy éltek feljelentéssel tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

Az Erzsébet hídon nem történt rendőri intézkedés.

A szigorítás ellen szerda délután 6-tól is tüntetnek a Kossuth téren

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.