Elítélték VV Fanni gyilkosát

bűnügy
2022 július 13., 08:53
comments 3

Első fokon életfogytiglanra ítélték a Novozánszki Fanni (VV Fanni) megnyilkolásával vádolt B. Lászlót, írja a Blikk. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

Novozánszki Fanni
photo_camera Novozánszki Fanni Fotó: Facebook

Novozánszki Fanni 2017-ben tűnt el, holtteste azóta sem került elő.

A vádirat szerint B. László és VV Fanni találkozót beszéltek meg 2017. november 20-ára a nő lakására, ahol a gyanúsított „a sértett halálába is belenyugodva” bántalmazta. A lakás kirámolása után „a magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz”, ahol a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte. Másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül „a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte”. A gyilkosság után még egyszer felment a nő lakásába különböző értéktárgyakért.

B. László az ügy kezdetétől fogva azt állította, nem ölte meg Novozánszki Fannit, sőt segíteni érkezett a lány dunaparti lakásába, ahová Fanni barátnője, B. Erika hívta, mondván, Fanni alkoholt és kábítószert fogyasztott, és rosszul van. Készült viszont olyan kamerafelvétel, ami azt mutatja, hogy a férfi hurcolta le a lány elernyedt testét a mélygarázsba.

B. László korábban elismerte bűnrészességét, de állítása szerint az ő feladata csak annyi volt, hogy átadja az eszméletlen lány testét két másik férfinak.

A Blikk szerint B. László az utolsó szó jogán is azt mondta, egyedül abban tartja hibásnak magát, hogy nem hívott mentőt akkor, amikor eszméletben állapotban találta a nőt, helyette karjaiban vitte le a garázsba, majd autójába tette és elhajtott vele együtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.