Extrém hőség és áradások pusztítanak Kelet-Kínában

klímaváltozás
2022 július 14., 06:16

Sokan meghaltak az áradások és az extrém hőség következtében Kelet-Kínában, mivel a nyári hőhullám a szokásosnál korábban érkezett.

Rekordmagas hőmérsékletet jelentettek Csöcsiang tartományból, szerdán 42 Celsius-fokot mértek. A szomszédos tengerparti tartományok, Csiangszu és Fucsien szintén a hőségtől szenved, Henan, Szecsuán és Hejlungcsiang belsejében sokan kerültek kórházba hőguta miatt, a halálesetek számát egyelőre nem jelentették.

photo_camera Hőség Sanghajban Illusztráció: STRINGER/Imaginechina via AFP

Áradások sújtották az ország nagy részét, Szecsuán tartomány Pingvu megyéjében hárman meghaltak, öten eltűntek, az északkeleti Hejlongcsiangban egy ember meghalt, nyolcan eltűntek.

Szakértők szerint a klímatváltozás miatt a szélsőséges időjárási események egyre valószínűbbek. A melegebb levegő több nedvességet képes tárolni, ami nagyobb felhőszakadásokat okoz.

Kína déli-középső részén az áradások miatt már 100 ezreket kellett kitelepíteni. Az áradások újabb gazdasági nehézségeket okoznak, amik egy részét a szigorú zéró Covid-politika intézkedései hoznak, ami utazási korlátozásokkal és az ellátási láncok megszakadásával jár. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt