Nyomoznak az indianai orvos ellen, aki elvégezte a 10 éves ohiói kislány abortuszát

nők
2022 július 14., 19:13
comments 4

Todd Rokita, Indiana állam republikánus főügyésze bejelentette, hogy vizsgálódnak Dr. Caitlin Bernard szülész-nőgyógyásszal kapcsolatban - ő az az orvos, aki egy hónappal ezelőtt elvégezte a terhességmegszakítást egy 10 éves, Ohio állambeli kislányon. A kislánynak azért kellett a szomszédos Indianába utaznia, mert Ohióban néhány órával a Legfelsőbb Bíróság döntését követően megtiltották az abortuszt a terhesség hatodik hete után.

photo_camera Illusztráció: XOSE BOUZAS/Hans Lucas via AFP

Rokita azzal a mondvacsinált és álságos ürüggyel indította a vizsgálatot, hogy Bernard jelentette-e a 10 éves kislány bántalmazását az indianai hatóságoknak. Ha nem jelentette, akkor meg is tilthatják neki, hogy praktizáljon.

„Itt egy gyermekről van szó, és a közvéleménynek komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy tudjuk, ha valaki 16 vagy 18 év alatti, vagy valójában bármilyen nő abortuszon vesz részt államunkban - mondta a főügyész a Fox Newsnak. - És ha egy gyermeket szexuálisan bántalmaznak, természetesen a szülőknek tudniuk kell. A hatóságoknak tudniuk kell. A közpolitikai szakértőknek tudniuk kell.”

További csavar az ügyben, hogy a bántalmazás az ohiói Columbusban történt, és a kislány anyja június 22-én jelentette a megyei szociális szolgálatnak, az abortuszra pedig több mint egy héttel később került sor. Tehát a szóban forgó bűncselekmény nem csak, hogy Indiana államon kívül történt, hanem az ohiói hatóságok már tudtak róla. A columbusi rendőrség le is tartóztatott egy 27 éves férfit, aki bevallotta, hogy többször is megerőszakolta a lányt. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt