A Momentum tiltakozást szervez hétfő estére a Sándor-palotához

POLITIKA
2022 július 18., 17:42
comments 4

Novák Katalin hétfőn délután aláírta a katatörvényt, ennek hatására a Momentum Facebook-oldalán jelezte: Nem hagyjuk annyiban! KÉSZÜLJETEK! Nem sokkal később pedig már egy Facebook-eseményt is létrehoztak HAZUDTAK ÉS ÁTVERTEK MINKET! címmel, amely szerint hétfő este 20:30-ra tiltakozást szerveznek a Sándor-palota elé.

Az esemény oldalán úgy fogalmaznak, „a hatalom a KATA kivéreztetésével és a rezsicsökkentés eltörlésével emberek millióinak megélhetését sodorta veszélybe. A kormány áprilisban békét és biztonságot ígért, de júliusra bizonytalanságot és elszegényedést hozott”.

A Momentum szerint hétfő este a Sándor-palotánál van helye annak, aki „kisemmizett tanár, átvert ételfutár, folyamatos létbizonytalanságban élő egészségügyi dolgozó, a hónap végét szorongással váró kétkezi munkás”, vagy annak, akinek „csak egyszerűen elege van a kormány hazugságaiból és az emberek millióit megkárosító megszorításokból”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.