A nyugatról kapott tüzérségi fegyverek kilövésére adott utasítást az orosz hadügy

háború
2022 július 18., 10:43
comments 15

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arra utasította a tábornokokat, hogy kiemelten kezeljék az ukrán hadsereg nagy hatótávolságú rakéta- és tüzérségi fegyvereinek megsemmisítését, miután a nyugatról szállított fegyverekkel orosz utánpótlási vonalakat támadtak, írja Reuters.

Az Egyesült Államok és szövetségesei az orosz invázió kezdete óta több milliárd dollár értékben szállítottak fegyvereket Ukrajnának, köztük nagy hatótávolságú fegyvereket, amik Kijev szerint kezdenek segíteni a harctéren.

Közel öt hónappal azután, hogy Vlagyimir Putyin elrendelte Ukrajna február 24-i lerohanását, az orosz erők a kelet-ukrajnai Donbász régióban őrlődnek, és jelenleg az ország mintegy ötödét tartják megszállva. Az orosz védelmi minisztérium szerint a fegyvereket az oroszok által ellenőrzött Donbász régió lakott területeinek bombázására, valamint búzamezők és gabonatároló silók szándékos felgyújtására használták. Ugyanakkor a Reuters egyik oldalról sem tudta ellenőrizni ezeket a harctéri jelentéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.