Az orosz köztévé bemutatja: Ha a fiadat megölik Ukrajnában, legalább vehetsz egy új Ladát

agybaj
2022 július 18., 12:35
comments 21

Az orosz állami médiában teljesen komolyan lement egy rövid riport arról, hogy milyen „váratlan előnyökkel jár”, ha megölik a fiadat Ukrajnában – a BBC orosz média monitoring részlegének dolgozó Francis Scarr tweetje szerint.

„Ahogy a nagyapjai és dédapjai, úgy ő is a fasizmus ellen harcolt” – kezdődik az orosz köztévé riportja, miközben az elhunyt orosz srác fotóját mutogatják, majd hallani, ahogy az apja a következőt mondja:

„A fiunk emlékére vettünk egy szép új autót.” A szép új autót, vagyis egy fehér Ladát – ahogy a riportban is elmagyarázzák – a mindenki által csak „koporsópénznek” nevezett összegből vették, ami gyakorlatilag egy kárpótlás az orosz-ukrán háborúban elhunyt katonák családjainak.

A riport aztán azzal zárul, hogy „apja elmondása szerint Alekszej mindig is egy ilyen fehér autóról álmodott”, „aminek első útja a temetőbe vezetett”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.