Idén már kétszer annyi szabadtéri tűz keletkezett, mint tavaly

július 18., hétfő 6:49
1

Idén eddig már 10 493 tűz keletkezett a szabadban, ami kétszer annyi, mint tavaly, írja a MAGOSZ adatai alapján az Agroinform.

Fotó: Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

A leégett terület nagysága 331 négyzetkilométert tesz ki, ami majdnem tízszerese a tavaly leégett terület nagyságának. Csak júniusban 971 szabadtéri tűz keletkezett, ami tavaly júniushoz képest 9 százalékos emelkedést jelent.

Idén eddig tíz mezőgazdasági munkagép (5 kombájn, 3 bálázó, 1 traktor és 1 pótkocsi) gyulladt ki, 24 százalékkal kevesebb, mint tavaly júniusban.

A Copernicus EU tűzveszély előrejelzése szerint Magyarország területének nagy részén magas, illetve nagyon magas a tüzek kockázata:

Június 24-e óta hat megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg). Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. Külterületen tilos zöldhulladékot égetni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt