Daria Kaszatkina orosz teniszező bejelentette, hogy leszbikus

sport
július 19., 7:03
comments 6

Daria Kaszatkina, Oroszország top női teniszezője egy hétfői interjúban mondta el, hogy meleg.

A világranglistán jelenleg 12. helyen álló teniszező azt mondta, párkapcsolatban van egy nővel, és nem tud tovább bujkálni. A 25 éves sportoló a homoszexualitáshoz való hozzáállás és az LMBTQ-jogok oroszországi korlátozása ellen is felszólalt.

„Olyan sok téma tabu Oroszországban. Nevetséges az az elképzelés, hogy valaki meleg akar lenni vagy meleggé válik. Szerintem semmi sem könnyebb ezen a világon, mint heterónak lenni. Komolyan, ha ez tényleg választás kérdése, akkor mégis ki akarna meleg lenni? Miért tennéd nehezebbé az életed, különösen Oroszországban? Mi értelme lenne ennek?” - mondta, majd hozzátette, hogy sosem merne kézen fogva sétálni a barátnőjével Oroszországban.

Kaszatkina azt mondta, hogy azért most beszélt szexuális orientációjáról, mert az orosz futballista, Nadya Karpova inspirálta, aki a múlt hónapban coming outolt.

Oroszországban épp most készülnek tovább szigorítani az LMBTQ-törvényen, betiltanák a melegeket megjelenítő filmeket, tartalmakat. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt