Sokkoló természeti jelentés készült Ausztráliáról

klímaváltozás
2022 július 19., 05:17

Sokkolónak nevezték az ausztrál kormány megbízásából készült, 2000 oldalas jelentést a környezet állapotáról.

A jelentés szerint:

  • tizenkilenc ökoszisztéma áll az összeomlás szélén,
  • Ausztráliában ma már több nem őshonos növényfaj található, mint őshonos,
  • a vizsgált környezet minden kategóriája leromlott 2016 óta, és több mint fele jelenleg "rossz" állapotban van.

„El fogjuk veszíteni a jövő nemzedékei számára azt az Ausztráliát, amelyben felnőttünk, ha nem kezdünk el igazán foglalkozni néhány környezeti problémával" - mondta a jelentés egyik fő szerzője, Ian Cresswell.

Ausztráliában 2016 óta megnőtt a fenyegetett állatok és növények száma, mostanra több mint kétszáz veszélyeztetett faj van, amik közé tartozik a koala és a Gang-gang kakadu.

A jelentés azt is megállapította, hogy Ausztráliának nincs megfelelő rendszere a klímaváltozás kezelésére, ehelyett zavaros rendszerekre támaszkodik, amelyek a kormányzat különböző szintjein vannak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.