Megírta a minisztérium, hogy miért vacsorázott Palkovics László hétfőn Mészáros Lőrinc egyik fontos emberével

POLITIKA
2022 július 20., 04:27
comments 22

„Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit" - írja a Technológiai és Ipari Minisztérium a kedd este közzétett Facebook-bejegyzésben.

Palkovics László ipari és technológiai miniszter a katatörvény elleni tüntetés alatt a 21 nevű étteremben ücsörgött, amikor Gelencsér Ferenc Momentum-elnök és egy Wolt-futár odament elbeszélgetni vele. Az akció mellett kevés figyelem jutott az asztaltársaságra: ott volt Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár és Sárváry István is, Mészáros Lőrinc cégének, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója.

A bejegyzés szerint a miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye.

„Másban minden célját tévesztett rágalom ellenére sem tudná, hiszen a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata. A tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában" - írják.

Azt is írják, hogy Palkovics korábban egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is, így vélhetően a jövőben is alkalmat fog találni a jelentős iparági szereplőkkel, fontos vállalati partnerekkel való egyeztetésekre, „a baloldal rosszallása ellenére még akkor is, ha a résztvevők csak az esti órákban, vacsora mellett tudnak egy asztalhoz ülni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt