Megírta a minisztérium, hogy miért vacsorázott Palkovics László hétfőn Mészáros Lőrinc egyik fontos emberével

POLITIKA
2022 július 20., 04:27
comments 22

„Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit" - írja a Technológiai és Ipari Minisztérium a kedd este közzétett Facebook-bejegyzésben.

Palkovics László ipari és technológiai miniszter a katatörvény elleni tüntetés alatt a 21 nevű étteremben ücsörgött, amikor Gelencsér Ferenc Momentum-elnök és egy Wolt-futár odament elbeszélgetni vele. Az akció mellett kevés figyelem jutott az asztaltársaságra: ott volt Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár és Sárváry István is, Mészáros Lőrinc cégének, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója.

A bejegyzés szerint a miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye.

link Forrás

„Másban minden célját tévesztett rágalom ellenére sem tudná, hiszen a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata. A tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában" - írják.

Azt is írják, hogy Palkovics korábban egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is, így vélhetően a jövőben is alkalmat fog találni a jelentős iparági szereplőkkel, fontos vállalati partnerekkel való egyeztetésekre, „a baloldal rosszallása ellenére még akkor is, ha a résztvevők csak az esti órákban, vacsora mellett tudnak egy asztalhoz ülni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.