Eladta a kriptovaluta-állományának nagy részét a Tesla

gazdaság
2022 július 21., 05:49
comments 2

A Tesla eladta kriptovaluta-állományának 75 százalékát, amely 2021 végén körülbelül 2 milliárd dollárt ért. A döntést befolyásolhatta, hogy a kriptovaluta értéke idén több mint 50 százalékot esett.

A Tesla a digitális állományának értékesítésből származó 936 millió dollárral hagyományos valutát vásárolt.

Korábban a Tesla egy darabig elfogadta a bitcoinnal való fizetést, de tavaly felfüggesztette ezt a lehetőséget a vásárlásokhoz, az energiaigényes bányászat klímakárosító hatásaira hivatkozva.

Musk akkoriban a közösségi médiában közölte, hogy a vállalat nem fogja eladni a birtokában lévő bitcoint.

link Forrás

A vállalat vezérigazgatója, Elon Musk a kriptopénzek egyik legismertebb támogatója, a közösségi médiában tett kijelentései gyakran jelentős kereskedési aktivitást váltanak ki a piacból.

A Tesla korábbi, 2021 februárjában nyilvánosságra hozott 1,5 milliárd dolláros bitcoin-befektetésének hírére megugrott a valuta iránti kereslet. A kriptopénz hírhedten változékony árfolyama tavaly novemberben majdnem 70 ezer dollárig emelkedett, mielőtt összeomlott volna. Egy Bitcoin most kevesebb mint 25 ezer dollárért cserél gazdát.(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.