Több mint 250 milliót költött szállodákra, ügyvédekre, és tanácsadásra a Fidesz-frakció az előző ciklusban

POLITIKA
2022 július 21., 06:51
comments 6

Evésre, ivásra, szállodára, valamint régi és új barátok tanácsaira költött legtöbbet a Fidesz frakciója a 2018-as és a 2022-es választás közötti időszakban, írja a Telex.

A Fidesz-frakciónak a szerződések alapján jóval kisebb kiadásai voltak, mint például a Jobbiknak és az MSZP-nek. A lap átnézte a párt honlapjára feltöltött dokumentumokat, amikben az szerepel, hogy 2020-ban a frakció egy év alatt ötmilliárd forintot utalt át a pártnak. A lap megkérdezte, hogy a kiadást miért hagyták ki a szerződések listájából, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

A frakciószerződésekben sokat szerepel Breuer Péter neve, aki a zsidó Heti TV, valamint a saját magáról elnevezett BreuerPress tulajdonosa. Breuer World B.P.I. Bt.-je az elmúlt négy évben több mint 20 millió forintért adott külpolitikai tanácsokat a Fidesz-frakciónak. (Breuer készítette a médiatörténeti jelentőségű interjút Kósa Lajossal a zsidózásbotrány után.)

Valamivel több mint 28 millió forintért adott kommunikációs tanácsokat a Fidesz képviselőcsoportjának a Kaminski & Buranits Kft., melynek egyik tulajdonosa Kaminski Fanny, Habony Árpád volt felesége. Kaminski emellett Orbán Viktor nyolcfős kommunikációs stábját is vezeti.

A Fidesz frakciószerződései között az egyik legnagyobb tételt a kihelyezett frakcióülések jelentik:

  • 56 millióba került a Fidesz 2021. júniusi debreceni frakcióülése, amelyet a Kölcsey Központban tartottak.
  • 31 millió forintot fizetett a Fidesz a 2021. novemberi frakcióülésére, amelyet a Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergomban tartottak.
  • 28 millió forintba került a Fidesz 2019-es tavaszi és őszi kihelyezett frakcióülése, amelyeket a balatonalmádi Hunguest Hotel Bár Resortban tartottak.
  • A párt közel 25 millió forint értékben szerződött a Fidesz a Czigle család tulajdonában álló Czigle-Flamingo Hotel Kft.-vel a 2020-as és a 2022-es tavaszi kihelyezett frakcióülések lebonyolítására.
  • 17 millió forintba került a Fidesznek a 2018. őszi kihelyezett frakcióülése, amelyre a White Hotel Marketing Kft.-vel szerződtek.
  • Több mint 16 millió forintot fizettek a Hotel Fürednek szintén az idén februári, választás előtti felkészítésről szóló balatonfüredi frakcióülésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.