Kósa: Ehhez a műsorhoz nem járulok hozzá, ne adjátok le. Riporter: Ez élőben megy

2019 december 3., kedd 12:24
558

A Heti TV zsidó közösségi tévében kapott lehetőséget Kósa Lajos, hogy elmagyarázza hétvégi kijelentéseit arról, hogy „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni”.

Kósa hétvégén a Fidelitas kongresszusán értékelte így a jobbikosok (azon belül kifejezetten Kulcsár Gergely) szerepét az ellenzéki együttműködésben. A magyar zsidó szervezetek a megszólalást egységesen ítélték el, hétfőn Kósa azt mondta,  félreérthetően fogalmazott, és bocsánatot kért azoktól, akiket megbántott.

A téma viszont kavart akkora hullámokat, hogy bővebb kifejtést kívánt. Erre a politikusnak Breuer Péter vendégeként nyílt lehetősége a Pirkadat című műsorban, amit a Partizán Facebook-oldala szemlézett.

Azt nem lehet mondani, hogy Kósa ellenséges fogadtatásban részesült volna. Breuer többek között azt mondta, hogy „Ön nagyon szeret viccelni, de néha belekeveredik egy viccel...valamikor nagyon jó viccmesélő volt, de ahogy az ember idősödik, és Önnek is ritkul a haja, úgy nem minden sikerül már” és emlékeztette a nézőket arra is, hogy „van egy miniszterelnökünk, aki éjjel-nappal azon dolgozik, hogy a zéró-tolerancia megvalósuljon”az antiszemitizmus felé.

De a barátságos hangnemmel együtt is Breuer azért tett fel kérdéseket arról, hogy miért keverte bele Kósa a zsidókat a hétvégi megszólalásába, és figyelmeztette a politikust, hogy Facebook-oldalán sokan nagyon is egyetértenek a zsidózással. 

Kósa itt is többször elmondta, hogy félreérthetően fogalmazott, de az igazi ügy szerinte nem ez, hanem hogy az ellenzéki összefogás elfogadhatatlan ügyeket és figurákat legitimál, és hogy „nem lehet hatalmi célokból újnyilasokat legitimálni”.

Ez perceken át zajlik, majd belebonyolódnak abba a kérdésbe, hogy ha Kósa a műsor után találkozna az utcán Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökével, mit mondana neki. 

A politikus itt úgy érzi, szétesik a műsor, de a szürreális csavarok csak ezután következnek.

- Ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek, ne adjátok le, azt szeretném kérni, azt hiszem, ehhez még talán jogom is van.

- Ez élőben megy.

- Ez? Dehát ez egy butaság ez a műsor. Olyanokat mondasz nekem, ami...

- Milyen butaságot mondok? Azt mondom, hogy szeretünk téged, szeressél továbbra is minket.

A végére azért rendeződik a helyzet: Breuer elmondja, hogy bátor politikusnak tartja Kósát, és egyébként is nehéz interjút készíteni olyannal, akit az ember nagyon tisztel, Kósa pedig úgy érzi, kicsit át lett verve, mert úgy tudta, nem élőben megy majd a műsor.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt