Varga Mihály sem tartja hosszú távon fenntarthatónak az árstopokat

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 21., csütörtök 9:57
11

A kötelező kincstári optimizmus mellett a pénzügyminiszter tusványosi előadásában többször utalgatott rá, hogy a mostani helyzettel még csak legfeljebb ízelítőt kaptunk a közelgő válságból, „szélcsend közben, vihar előtt vagyunk, és ebből a viharból könnyen lehet orkán is”. Persze ilyenkor nem konkrétan Magyarország gondjairól beszélt, hanem általában Európa és a világ bajairól. Varga Mihály előadásában a rezsicsökkentés visszafogása, a forint árfolyama vagy a kata eltörlése nem került elő. Inkább úgy beszélt, mintha egy gyorstalpalón átképezte volna magát meteorológussá: „Ha nem sikerül belátható időn belül békét kötni Ukrajnában, márpedig erre elég kevés az esély, akkor a vihart nagyon könnyen egy gazdasági forgószél is követheti.”

„Abban biztos vagyok, hogy a helyzet nem javulni, hanem rosszabbodni fog.

Tehát ebből a szempontból ahhoz képest, ami ránk vár, ez a mostani szerintem egy vihar előtti csönd. Túl vagyunk a pandémián, túléltük, a gazdaságok jönnek elő a recesszióból, amit a pandémia okozott. De hát látjuk, hogy mi felé megyünk, mibe csúszunk bele.”

A háború előtt is volt már infláció

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt