A kormány beárazta, hogy januártól még drágább lehet a gáz

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 22., péntek 11:54
4

Csütörtök este a kormány rendeletet adott ki, miszerint „különleges földgázkészletet” kell létrehozni, amiket súlyos gázhiány esetén lehetne csak felszabadítani.

A rendelet szerint 7 811 000 MWh lehet legfeljebb a különleges készletként tárolt mennyiség, ez nagyjából 740 millió köbméternek felel meg.

Ez szinte pont az a mennyiség, amiért csütörtökön Szijjártó Péter Moszkvába utazott (ott 700 millió köbméterről beszélt Szergej Lavrovval), és aminek eladását az orosz kormány „megfontolja”.

Ez egyébként nem túl sok, a teljes magyar fogyasztást átlagosan egy hónapig biztosítaná, de mivel télen jóval több gáz kell, mint nyáron, ezért a hideg hónapokban ennél is rövidebb ideig tartana ki.

Egy másik, szintén csütörtök esti kormányrendelet szerint Magyarország hitelt vesz fel a készletezéshez legfeljebb 1,85 milliárd euró értékben, ami mostani áron számolva kb. 736 milliárd forint.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt