Novák Katalin nem látja értelmét az alkotmánymódosításnak, de azért aláírta

belföld
2022 július 22., 18:05

„A kedden megszavazott alkotmánymódosításnak azonban nem látom kényszerítő indokát” - írta Novák Katalin Facebook posztjában.

De azért aláírta, mondván alkotmányos kötelezettségének tett eleget.

„Az Alaptörvény jogrendszerünk alapja: mérce az állampolgároknak, köti a törvényhozókat, a bírókat, a Kormányt és a köztársasági elnököt is. Értékmérő szerepét akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak. Így lesz alkotmányos rendszerünk általa is kiszámítható és stabil” - fejtegette.

Indoklása szerint most mégis azért volt szükség a főispánok és vármegyék visszahozatalára, mert a háború miatt az ország helyzete és „mindennapi életünk körülményei drámaian megváltoztak”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.