Amerikai vezérkari főnök: Kína egyre agresszívabb és veszélyesebb

külföld
2022 július 24., 16:10
comments 8

A kínai hadsereg egyre agresszívebbé és veszélyesebbé vált a csendes-óceáni térségben - ezt mondta indonéziai látogatása során Mark Milley tábornok, az amerikai hadsereg vezérkari főnöke és Biden elnök egyik legfontosabb katonai tanácsadója. Milley szerint kínai katonai repülők és hadihajók egyre gyakrabban kerülnek szembe az Egyesült Államok és térségbeli szövetségeseik hajóival és gépeivel, az ilyen, kockázatos interakciók száma pedig folyamatosan nőtt az elmúlt években.

photo_camera Mark Milley vezérkari főnök Indonéziában. Fotó: -/AFP

Milley pont a növekvő kínai fenyegetés miatt utazott Indonéziába, innen pedig Ausztráliába utazik majd, ahol az Egyesült Államok kelet-ázsiai és csendes-óceáni partner országainak vezérkari főnökeivel tárgyal majd. A tárgyalás fő kérdése, hogy hogyan lehet a térségben ellensúlyozni Kína folyamatos katonai fejlődését és egyre agresszívabb fellépését. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.