Ukrán külügyi szóvivő: Az orosz propaganda klasszikus példája, amit Orbán Viktor mondott

július 24., vasárnap 7:46
26

Oleg Nikolenko, ukrán külügyi szóvivő szerint az orosz propaganda klasszikus példája, hogy Orbán Viktor azt mondta, a szankciók rosszak és nem rázták meg Oroszországot, olvasható Nikolenko Facebook-oldalán.

Orbán Viktor Tusványoson beszélt többek között arról, hogy szerinte a Nyugat elszámította magát, a szankciós politikája és Ukrajna felfegyverzése rossz politika, és az oroszokat nem lehet legyőzni.

Nikolenko azt írja:

„A szankciók hatékonyak, jelentősen csökkentették az orosz hadigépezet Ukrajna elleni hadviselési képességét. A fegyverek biztosítása Ukrajnának megmenti az ukránok életét. Ha a szankciók és a fegyverek hatástalanok lennének, a Kreml nem vetne be hatalmas erőforrásokat lejáratásukra, nem próbálta volna megállítani őket.”

Azt is hangsúlyozta, hogy Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban. „Az Orosz Föderáció cirkálórakétákkal támadja Ukrajnát, Európát pedig a magas gázárakkal. Ezek mind egyetlen orosz terv elemei, amelynek célja, hogy aláássák a békét és a jólétet az európai országokban.”

Szerinte az nem állítaná helyre a békét, ha szemet hunynánk Oroszország ukrajnai bűntettei előtt.

„Béke és stabilitás nélkül Ukrajnában nem lesz béke és stabilitás Magyarországon sem, de általánosságban Európában. Európa stratégiájának a közös határozott fellépésen és az egységen kell alapulnia, hogy segítsen megállítani a háborút és felelősségre vonni Oroszországot bűneiért. Hálásak vagyunk európai partnereinknek a rendíthetetlen álláspontjukért. Együtt biztosan legyőzzük Oroszországot, a magyar kormányfő az orosz hadseregnek "aszimmetrikus előnyének" félelmei ellenére” - írja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt