Fél évre 8,2 milliárdot fizet Palkovics minisztériuma egy német lobbistának

július 26., kedd 6:00
16

Ha napokra bontjuk, 54 millió forintos napidíjért, ha hónapokra, havi több mint egymilliárdért szerződött tavaly decemberben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ma már Technológiai és Ipari Minisztérium) Klaus Mangold német üzletember tanácsadó cégével, a Mangold Consulting GmbH-val. A szerződésről, ami 2022. július 22-én járt le, a Momentum képviselője, Tompos Márton posztolt először.

A hvg.hu-nak nem válaszolt a tárca, hogy milyen tanácsok értek ennyi pénzt. Mangold híres a jó orosz kapcsolatairól, ezért Mr. Oroszország néven emlegetik. Az üzletembernek jelentős szerepe volt abban hogy az Európai Bizottság rábólintott Paks2 tervére, és 2016-ban az ő magánrepülőgépén érkezett Magyarországra az EB akkori költségvetési biztosa, Günther Oettinger. Ő utóbb azzal védekezett, hogy a magyar kormány fizette az utat.

Nem a most napvilágot látott szerződés az első, amit a kormány Klaus Mangolddal kötött. 2020-ban derült ki, hogy százmilliókért adott tanácsot az Innovációs Minisztériumnak a német gazdasági kapcsolatok fejlesztésére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt