Ketten meghaltak a hétfői lövöldözésben a kanadai Langley-ben

külföld
2022 július 26., 04:19

Két ember meghalt a hétfő hajnali lövöldözésben Vancouver egyik külvárosában, Langley-ben. A támadás célpontjai hajléktalanok voltak. Ketten megsérültek, a gyanúsítottat a rendőrök lelőtték.

A Kanadai Királyi Lovas Rendőrség hétfőn több lövöldözésről számolt be a vancouveri Langley városában. Két áldozatot a helyszínen halottnak nyilvánítottak, közölte a rendőrség hétfőn később. Egy nő továbbra is válságos állapotban van, egy negyedik személyt pedig lábon lőttek.

A rendőrség mobiltelefonos riasztást adott ki a környék lakóinak reggel fél 6-kor, és felszólította őket, hogy kerüljék el a környéket. Lezárták a város központján áthaladó főútvonal, a 200. utca nagy részét. A riasztás szerint a gyanúsított fehér férfi volt, aki barna overallt és kék-zöld terepszínű pólót viselt.

Később megint mobiltelefonos riasztást adtak ki arról, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették. Az nem világos, hogy a gyanúsított milyen egészségügyi állapotban volt az elfogásakor.

A hatóságok kezdetben azt mondták, nem biztosak abban, hogy a lövöldöző egyedül cselekedett, később azonban közölték, hogy az őrizetbe vett férfiről úgy vélik, egyedül ő a felelős. A rendőrség szerint a gyanúsítottat ismerték.

Kanadában ritkábban fordulnak elő tömeges lövöldözések, mint az Egyesült Államokban. A kanadai történelem leghalálosabb lövöldözése 2020-ban történt, amikor egy rendőrnek álcázott férfi Új-Skócia tartományban 22 embert ölt meg. A szövetségi kormány nemrég bejelentette, hogy tervezi a fegyvertartást szabályozó törvények felülvizsgálatát, korlátozva a kézifegyverek vásárlását, behozatalát és eladását. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.