Az oroszok elfoglalták Ukrajna második legnagyobb erőművét

háború
2022 július 28., 04:34

Az orosz erők birtokba vették Ukrajna második legnagyobb erőművét, és „masszív átcsoportosítást” hajtanak végre három déli régióban – közölte egy ukrán elnöki tanácsadó, Olekszij Aresztovics.

Az oroszok szerdán közölték, az ukránok pedig most megerősítették, hogy az orosz csapatok érintetlenül elfoglalták a szovjet korszak széntüzelésű Vuhlehirska erőművét Donyeck régióban, ami Moszkva első jelentős nyeresége az elmúlt három hétben. Zelenszkij tanácsadója szerint ez azonban csak egy apró taktikai előnyt jelent Oroszország számára.

Aresztovics arról is beszélt, hogy az orosz csapatokat Melitopol, Zaporizzsja és Herszon régióba telepítik át, ami szerinte arra utal, hogy az orosz erők védekezésre állnak be, miután az ukránok Herszon felszabadítását tűzték ki célul.

Arestovics azt is elmondta, hogy Ukrajna Herszon felszabadítására irányuló hadművelete „már elkezdődött”, miután szerdán csapást mértek az Antonivszkij hídra, amely az oroszok által megszállt déli városba vezető orosz beszállítói útvonal. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.