Csak a közös európai fellépés védheti meg a magyar állampolgárokat Von der Leyen szerint

július 28., csütörtök 9:53
1
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Fotó: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER/via REUTERS

„Oroszország fegyverként használja az energiát. Eddig tizenkét tagállamot részben vagy teljesen elvágtak az orosz gáztól. E megbízhatatlanság miatt fel kell készülnünk az orosz gázszállítások további vagy akár teljes megszakítására. Egyébként már hónapok óta készülünk. És most határozottan üdvözlöm, hogy az EU rekordidő alatt megállapodott egy ambiciózus közös gázmegtakarítási tervről. Ez egy döntő lépés ahhoz, hogy szembenézzünk azzal a putyini fenyegetéssel, hogy a gázszállítások teljesen leállhatnak” - nyilatkozta Ursula von der Leyen a Portfóliónak.

Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta:

„ez egy európai léptékű válság. Ezért európai léptékű választ érdemel. Ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a magyar állampolgárokat.”

Ahogy Magyari Péter megírta, kedden az EU tagállamainak energetikai miniszterei elfogadták a gáztakarékoskodási rendeletet. A 27 ország politikusai közül csak a magyar miniszter, Szijjártó Péter szavazott nemmel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt