Felméri a Belügyminisztérium, hogy át lehet-e állni fatüzelésre az iskolákban

oktatás
2022 július 28., 19:13
comments 100

Arra kéri a Belügyminisztérium a tankerületeket, hogy mérjék fel az iskolában a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét kályhák beszerzésével. Az erről szóló levelet a Klubrádió tette közzé.

A csatorna megszólaltatta Totyik Tamást, a PSZ alelnökét, aki szerint az átalakítás értelmetlen és nagyon költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Szerinte így visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába.

Holoda Attila energetikai szakértő azt mondta a Klubrádiónak, hogy a fatüzelésre való átállás nemcsak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása. A szakértő szerint a tűzifa már most hiánycikknek számít, és fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.