Rendületlenül locsolták a lovaspályákat a vízkorlátozás alatt is Szilvásváradon

hőség
2022 július 28., 14:55

Hiába kérte a szolgáltató a szilvásváradiaktól, hogy az ellátásbiztonság érdekében spóroljanak a vízzel a hőségriasztás alatt, az Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontjában órákon át locsolták a lovaspályák homokját - írja a Magyar Narancs.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. július 19-én tett közzé felhívást, amelyben arra kérték a lakosokat, a hőségriasztás időtartama alatt „kerüljék el az egyidejű, nagy mennyiségű vízvételezést, mint az öntözés és a medencetöltés”.

Az Állami Ménesgazdaság viszont nem vette magára a felhívást, a lap információi szerint a hőségriasztás idején is órákon át működtették az automata öntözőrendszert. Az országos tisztifőorvos július 20-án éjféltől rendelt el az egész országra kiterjedő harmadfokú hőségriasztást július 23-ig, majd meghosszabbította július 26-ig. A Magyar Narancs július 25-i felvételein az látszik, hogy a Lipicai Lovasközpont automata locsolórendszere órákon át működésben volt, és intenzíven öntözte a pályákat, forrásaik pedig arról számoltak be, hogy egyik este sem álltak le az öntözéssel a hőségriasztás napjain.

A lap megkérdezte a szilvásváradi Állami Ménesgazdaságot, miért nem vették figyelembe a vízszolgáltató vízkorlátozására kérő felhívását, illetve hány köbméter vizet használtak el egy-egy locsolás alkalmával, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.