Rendületlenül locsolták a lovaspályákat a vízkorlátozás alatt is Szilvásváradon

július 28., csütörtök 14:55
9

Hiába kérte a szolgáltató a szilvásváradiaktól, hogy az ellátásbiztonság érdekében spóroljanak a vízzel a hőségriasztás alatt, az Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontjában órákon át locsolták a lovaspályák homokját - írja a Magyar Narancs.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. július 19-én tett közzé felhívást, amelyben arra kérték a lakosokat, a hőségriasztás időtartama alatt „kerüljék el az egyidejű, nagy mennyiségű vízvételezést, mint az öntözés és a medencetöltés”.

Az Állami Ménesgazdaság viszont nem vette magára a felhívást, a lap információi szerint a hőségriasztás idején is órákon át működtették az automata öntözőrendszert. Az országos tisztifőorvos július 20-án éjféltől rendelt el az egész országra kiterjedő harmadfokú hőségriasztást július 23-ig, majd meghosszabbította július 26-ig. A Magyar Narancs július 25-i felvételein az látszik, hogy a Lipicai Lovasközpont automata locsolórendszere órákon át működésben volt, és intenzíven öntözte a pályákat, forrásaik pedig arról számoltak be, hogy egyik este sem álltak le az öntözéssel a hőségriasztás napjain.

A lap megkérdezte a szilvásváradi Állami Ménesgazdaságot, miért nem vették figyelembe a vízszolgáltató vízkorlátozására kérő felhívását, illetve hány köbméter vizet használtak el egy-egy locsolás alkalmával, de kérdéseikre nem érkezett válasz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt