Las Vegast elöntötte a víz, Kentuckyban nyolcan meghaltak az áradások miatt

külföld
2022 július 29., 10:21
comments 3

Las Vegast csütörtökön elöntötte a víz, repülőterek, parkolók és épületek kerültek víz alá, a kaszinókba ömlik a víz, a városban riasztást adtak ki a zivatarok és villámáradások miatt.

link Forrás

Simon Jowitt a Las Vegas-i Egyetem geológus professzora a New York Postnak azt mondta, hogy bár a hirtelen áradások Las Vegasban nem túl gyakoriak, a nevadaiak július és szeptember között monszunszezonra számíthatnak. Hozzátette, hogy a városban jók a vízelvezető rendszerek, de az esőzések miatt azok most túl lettek terhelve. Elmondása szerint a helyzet „veszélyes lehet a hajléktalanok számára is, akik néha a csatornákban húzzák meg magukat”.

„Nálunk nem gyakran esik az eső, így nehéz ellenőrizni, hogy a tetők valóban vízállóak-e; valószínűleg ez történt ma este a kaszinókban” – mondta Jowitt, utalva arra, hogy a víz elárasztotta a Caesar's Palace-t is, ahol a mennyezetről folyt a víz.

photo_camera Árvíz a Kentucky állambeli Jacksonban 2022. július 28-án Fotó: LEANDRO LOZADA/AFP

A CNN szerint eközben heves esőzések voltak Kentuckyban is, ahol legalább nyolcan haltak meg az áradásokban. A meteorológiai szolgálat szerint szerdától csütörtök reggelig több mint 22 centiméternyi eső esett, az árvízvédelmi figyelmeztetéseket hétfő estig meghosszabbították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.