Hat napon át "színtiszta műanyagot" kakilt egy újszülött tengeri teknős

július 30., szombat 11:43
4

Lényegében műanyagból állhatott az első szilárd táplálék, amit egy újszülött tengeri teknős fogyasztott Sydney tengerpartján. A néhány napos teknősre egy sziklás parton találtak rá Sydney egyik strandján. Nem volt jó állapotban. Egyik lába hiányzott, mellső úszókarja eltörött, a páncélján lyuk tátongott. Ezt leszámítva úgy tűnt, jó állapotban van, úszni is jól úszott.

Ez a szerencsétlen kisteknős életében először szintíszta műanyagot evett. Fotó: Taronga Zoo - közkincs

"De aztán elkezdett kakilni, és hat napon át műanyagot kakult. Semmi széklet nem jött ki belőle, csak vegytiszta műanyag" - mesélte a Guardiannak a Victoria Állam természetvédelmi hivatala, a Taronga Animal Society állatkertjének állatkórházában a kis teknőst ápoló nővére, Sarah Male. "Mindenféle méretben, színben és összetételben. Volt köztük kemény, volt éles, némelyiken még felirat is látható volt. Ez a szegény pára meg ezt ette. Annyi műanyag veszi körbe [az újszülött teknősöket], hogy lényegében ez az első táplálékuk" - mondta.

A kis teknős állapota ugyan javult, de akár egy évbe is beletelhet, mire szabadon engedhetik. Már csak azért is, mert az ilyen kis teknősök méretük miatt is könnyen zsákmányul eshetnek, a Taronga szakembereinek meg az a célja, hogy a legjobb életesélyekkel engedhessék szabadon. Ebben az időjárásnak is lesz szerepe, a teknősöknek a melegebb vizek kedvezőbbek. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt